„Beszéljünk az iskolai bántalmazásról!” címmel tartott vitaindító estet a „Beszélj úgy”

Vitaindító est Wéber Anikóval

 

Kiközösítés, csúfolódás, verekedés. Mára már hétköznapi eseménnyé vált az iskolákban és az óvodákban a bántalmazás. Komoly téma, sok érintett. Legyen az bántalmazó agresszor, vagy bántalmazott sértett, mind két félnek el kél a segítség. Na de mit tehetünk mi szülők ilyen helyzetekben?

Mit tehet a gyerek? Adjunk tanácsot? Menjünk be az iskolába? Vagy bízzuk a gyerekre?

Sok kérdés, melyre Wéber Anikóval „Az Osztály Vesztese” című könyv szerzőjével és a jelenlévő gyerekekkel és szüleikkel kerestünk válaszokat és megoldásokat a Kisgombos Könyvesbolt Padlásán. Az Osztály Vesztese című könyv egy merész és érzékeny bullying könyv pont annak a 11-18 éves korosztálynak, akik előtt a téma gyakran kimondhatatlan, tabusított. Egy ifjúsági regény, ami gyerekeknek, szülőknek és pedagógusoknak egyaránt tanít, még hozzá az életről.

Mindannyian ebben a világban élünk, és rajtunk is múlik, hogy lesz-e változás.

Izgalmas, élénk beszélgetés alakult ki pillanatok alatt. Jó volt látni, hogy a gyerekek igenis képesek magukon segíteni, ha hagyjuk őket szabadon gondolkodni. Örömmel vették egymás javaslatait és őszinte nyíltsággal beszéltek mindennapi gondjaikról. A téma komolysága ellenére, nagyon jó hangulatban telt a délután. Bár még sok kérdés maradt megválaszolatlanul, úgy gondolom, azok a gyerekek, akik részt vettek a vitán, másképp fognak ezután a témához hozzáállni. Ezután mernek tenni és beszélni, és most már azt is tudják, hogy nincsenek egyedül.

Köszönjük a résztvevőknek az őszinteségüket és Wéber Anikónak, hogy megtisztelt minket jelenlétével.

 

Tóthné Magasföldi Rózsa
Hasznosnak találtad? Oszd meg ismerőseiddel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.