Miről is szól a Pozitív Kommunikáció?

Gyakorlati tanácsok, módszerek a sikeres szülő-gyerek kapcsolathoz.

Sokszor jön a kérdés: „Ha megfelelő módon használom ezeket a módszereket, akkor a gyermekeim mindig úgy fognak reagálni, ahogy szeretném?”

Őszintén reméljük, hogy: NEM! A gyerekek nem gépek. A cél nem az, hogy olyan technikákat tanítsunk, amelyek segítségével manipulálni lehet a gyerekeket.

A cél, hogy megszólítsuk a gyermekeinkben rejlő legjobb tulajdonságokat: az intelligenciájukat, a kezdeményezőkészségüket, a felelősségérzetüket, a mások igényeire való érzékenységüket.

Pontot szeretnénk tenni a lelket sebző kommunikáció végére, és olyan nyelvet keresünk, amely az önbizalmat táplálja. Olyan érzelmi légkört akarunk teremteni, amelyben a gyermekeink késztetést éreznek arra, hogy együttműködjenek velünk, mégpedig azért, mert fontosak önmaguk számára, és mi is fontosak vagyunk nekik.

A célunk, hogy egy olyan tisztelettel teljes kommunikációs mintát mutassunk nekik, amelyet szeretnénk, ha a gyerekeink is használnának a mi irányunkba. Most, kisgyerekként, a kamaszéveik alatt, és végül akkor, amikor már felnőttek lesznek.

Csoportok

Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje

szülő-gyerek kommunikációs csoport

Pozitív Fegyelmezés Szülőknek és Pedagógusoknak

fegyelmezési eszköztár a családban és az iskolában

Testvérek féltékenység nélkül, Testvérharc

szülő-testvérek kommunikációs csoport