kommunikációs trénerTóthné Magasföldi Rózsa vagyok.

Kommunikációs szakértő
„Pozitív fegyelmezés” oktató, „Beszélj úgy” tréner,
Három Királyfi, Három Királylány biatorbágyi tagszervezetének koordinátora

Kezdő anyukaként szembesültem azzal, hogy édesanyának lenni nem csupán abból áll, hogy enni adok a gyerekeimnek, fedelet és ruhát biztosítok a számukra, hanem ennél sokkal nagyobb feladatok is előttem állnak.

Segítenem kell nekik magabiztos emberré válni, akik tisztában vannak képességeikkel, tisztelettel bánnak embertársaikkal, és megoldják a problémáikat.

EU szakreferensként (Közgazdasági szakirányon: Nemzetközi kapcsolatok szak 2002-2006) éltem az átlagos családok mindennapjait. Reggeli rohanás „öltözz már” „induljunk már…” , majd könyörgés az óvodában „vedd már a cipőd”, futás a munkába és délután ugyanez visszafelé. Életünk háborúvá, lakásunk csatatérré vált, napjainkat ütközetek sora jellemezte. Majd elérkezett az iskoláskor. Leckehegyek, megfelelési kényszer, tanulási problémák, és a már eddig sem nyugodt életünk rémálommá változott. A legrosszabb mégis az volt, hogy úgy éreztem egyedül vagyok a problémákkal, és mindenki jobban csinálja, mint én.

Megviselten és frusztráltan szembesültem a ténnyel, hogy három pici gyerek szükségletét nem mindig vagyok képes kielégíteni. Hasztalan kirohanások „ezerszer mondtam már neked…” és a „holnap majd másképp lesz” szlogen esténként. Megoldást keresve – nyolc évvel ezelőtt – akadtam rá ezekre a módszerekre, melyek megváltoztatták gyermekeimhez fűződő kapcsolatomat.

2011-ben döntöttem úgy, hogy újra tanulni kezdek, ráeszmélve, hogy a kommunikációnak nem csak a vállalatoknál, hanem a családokban is nagy szerepe van.
2015-ben vettem fel a kapcsolatot a „Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje” című könyv szerzőpárosával (Adele Faber & Elaine Mazlish), majd – licenc jog birtokában – kezdtem szülői csoportokat vezetni.

2017-ben megszereztem a „Pozitív Fegyelmezés Szülőknek” (Jane Nelsen, ED. D.) oktatói végzettséget.
2018-ban  a „Pozitív Fegyelmezés Pedagógusoknak” (Jane Nelsen, ED. D.) oklevelet.Pozitív Fegyelmezés oktató

Nemrég Kommunikáció és Média MA szakon fejlesztettem tudásomat a Milton Friedman Egyetemen, és 2020-ban szereztem meg második diplomámat.

Immáron 2015 óta találkozunk, mi szülők, hétről hétre, ahol olyan módszerekről és kommunikációs eszközökről beszélgetünk – majd a gyakorlatban is kipróbáljuk azokat – , amelyek többek között segítenek kezelni a konfliktusokat, alternatívát mutatnak büntetés helyett, önállóságra ösztönöznek. Képessé tesznek arra, hogy egyszerre legyünk határozottak és szeretetteljesek.

Célunk, hogy olyan tisztelettel teljes kommunikációs mintát mutassunk a gyerekeinknek, amelyet ők is használnának irányunkban most, majd kamaszként, és amikor már felnőttek lesznek.

A velem készült riportokat, illetve az előadásaimról szóló cikkeket itt találod! =>>>

Hasznosnak találtad? Oszd meg ismerőseiddel!