Miről is szól a Pozitív Kommunikáció?

Asszertivitás! – micsoda különös szó

Mit is jelent ez a szó tulajdonképpen? Az asszertivitás (Gill Hasson definíciója szerint) azt jelenti, hogy magabiztos és egyenes közlésmóddal tudatjuk másokkal, mit is szeretnénk, és mit nem szeretnénk.

Az asszertív viselkedés az érzések, nézetek őszinte kifejezése. Asszertív személyként képes vagyok mások tudtára hozni, mit szeretnék, és mit nem. Ez azt jelenti, hogy nyugodt hangnemben ki tudod fejteni, mire van szükséged, mit tudsz elfogadni és mit nem.

Asszertív emberként nyitott vagy mások nézetei iránt, még akkor is, ha azok különböznek a tieidtől.

Elegendő önbizalommal rendelkezel, hogy dönteni tudj, és vállald a felelősséget a szavaidért és a tetteidért. Nem hibáztatsz másokat. Egyaránt képes vagy dicsérni és bírálni, valamint elfogadni a dicséretet és a bírálatot.

Tisztában vagy vele, hogy vannak jogaid, ahogyan mindenki másnak.

Könnyűnek hangzik? Hát nem egyszerű, ezért is fogunk lépésről lépésre, cikkről cikkre egy-egy részt megnézni, gyakorolni és természetesen használni.

Az első, amit nagyon fontos megjegyeznünk, hogy bár a viselkedésformáinkat tanultként hozzuk magunkkal, mégsem határozzák meg végleges személyiségünket. Vagyis az „én már csak ilyen vagyok” vagy „ilyen a temperamentumom” magyarázatok nem végleges skatulyák.

A kommunikáció tanulható! Lássunk is hozzá!

Egyéni vagy csoportos konzultáció

Amiben segíthetek:

  • – hogyan tudjunk meghallgatni másokat,
  • – hogyan mutassuk ki mérgünket anélkül, hogy bántóak lennénk,
  • – hogyan legyünk hatékonyak, miközben tiszteletben tartjuk a másikat
  • – hogyan oldjuk meg a családi vitákat,

Ahogyan segíteni tudok:

Egyszerű és gyakorlatias kommunikációs megoldások, módszerek átbeszélése, hogy hogyan beszéljünk a munkahelyünkön, az iskolában, a baráti körünkben az otthonunkban, és hogyan hallgassuk meg a másik felet, hogy a  kapcsolat örömtelivé, stresszmentessé és minden fél számára eredményesebb legyen.

Konzultációs nap: csütörtök 8-13 óra között.

Időpont kérés: 06-30-569-9449 számon lehetséges.

Egy alkalom (60 perc): 6000 forint

Helyszín: Telki, Csomópont Rendelő;
Kórház fasor 5, 2089 (Hold otthon) 2. emelet 201. szoba

Hasznosnak találtad? Oszd meg ismerőseiddel!